Burgemeester Gerbrandy trots op paardensportevenementen

02 sep 2017 - 16:37

Burgemeester Gerben Gerbrandy is trots dat zijn gemeente twee grote paardensportevenementen organiseert in de zomer. In de gemeente Achtkarspelen worden zowel het concours hippique in Buitenpost als Drogeham gehouden. "Dit zijn evenementen met een enorme uitstraling, waar wij hele trots op zijn."

Dat beide concoursen in Achtkarspelen gehouden worden heeft een historische context, zo weet de burgemeester: "Vroeger was dit een rustplaats voor paarden. Ook is hier een paardenmarkt die al 450 jaar oud is." Gerbrandy is vooral te spreken over alle vrijwilligers die zich inzetten om de evenementen mogelijk te maken. Waar mogelijk draagt de gemeente ook haar steentje bij. Zelf heeft de burgemeester weinig verstand van paarden, zo geeft hij toe. Zijn opa had er meer doel over.

Een familiegebeuren

Eelkje Boersma, voorzitter van het concours hippique in Drogeham, is zeer tevreden over het verloop van het evenement. Boersma is de eerste vrouwelijke voorzitter van het concours in Drogeham als opvolger van Frank Roest. In grote verandering was dat echter niet: "Ik zat al 23 jaar in het bestuur, dus ik weet van A tot Z wat er bij komt kijken. Iedereen kent zijn taak en wij hebben een hoop vrijwilligers waar we van op aan kunnen."

Boersma komt zelf uit de dressuursport en is ook actief als jurylid: "Ik werd als klein meisje al meegesleept naar het concours in Buitenpost, waar mijn opa voorzitter was. Toen ik naar Drogeham verhuisde, ben ik gevraagd en eigenlijk nooit meer weggegaan." De uitdaging voor de nieuwe voorzitter is om de paardensport voor het publiek ook in de toekomst aantrekkelijk te houden: "Wij willen een familiegebeuren organiseren dat ook in de komende jaren stand houdt. Dat proberen wij zo professioneel mogelijk te doen."

(Advertentie)
(Advertentie)