Dekhengst Eise 489 opnieuw Nederlands kampioen

02 sep 2017 - 15:46

De Friese dekhengst Eise 489 heeft zaterdag zijn Nederlandse kampioenstitel met succes verdedigd. Op het concours hippique in Drogeham pakte Jelmer Chardon opnieuw de nationale titel. Hij is erg blij met zijn tweede NK-overwinning: "Dit is geweldig, maar ik moest er wel voor vechten vandaag. De concurrentie is groot. Om op zo'n kampioenschap te knallen, dat is fantastisch. Ik hoorde veel publiek voor ons klappen, dus dan weet je: dit moet slagen vandaag."

Met de jonge Friese dekhengst heeft Chardon bovendien een paard in handen dat nog jaren meekan: "Eise is mijn maatje, als je met zo'n hengst kunt winnen, dat is geweldig."

Ereklasse KWPN tuigpaarden

Harry van Middelaar heeft zaterdag de nationale titel gepakt in de ereklasse PWPN tuigpaarden. Met zijn paard Brandy nam hij de titel over van Leendert Veerman, die dit jaar derde werd. De tweede plaats was voor Lambertus Huckride.

Van Middelaar heeft veel jonge paarden in zijn opleiding, waar hij veel van verwacht. Ook de concurrentie is goed aan het werk, vindt hij: "In de baan moet je strijden, maar buiten de baan is er volop contact."

Klavertje Drie

Feike Holtrop uit Baaium is zaterdag de winnaar geworden van het klavertje drie. Bij het concours hippique werd het kampionschap opnieuw gereden, nadat er in juli in Norg twee driespannen crashten. Het kampioenschap moest daarom ingehaald worden.

De tweede prijs was voor Sybren Minkema uit Frieschepalen, gevolgd door Frits de jong uit Spannenburg, die derde werd.

(advertinsje)
(advertinsje)