Cambuur wil van laatste plaats af

02 sep 2017 - 15:06

SC Cambuur kan zondag in de uitwedstrijd tegen FC Volendam niet beschikken over Darren Rosheuvel, Jordy van Deelen en Marvin Peersman. De rest fan de selectie is fit. Rosheuvel raakte vrijdag geblesseerd op de training en is zo'n zes tot acht weken uitgeschakeld. Van Deelen komt terug van een blessure en Cambuur-trainer Marinus Dijkhuizen hoopt dat hij volgende week weer aansluit bij de groepstraining. Peersman is geschorst. Sai van Wermeskerken, vorige week nog geschorst, begint mogelijk in de basis. Daarmee zou hij zijn debuut maken voor Cambuur. De andere aanwinst, Kevin van Kippersluis, begint op de bank.

"Prima affiche"

"Je wilt van de laatste plaats af en je eerste overwinning boeken. Er staat wel druk op om te winnen, maar dat hoort bij Cambuur", zegt Dijkhuizen, die niks kwijt wilde over de opstelling van zondag. Hij vindt Volendam een goede ploeg: "Ze spelen herkenbaar voetbal en willen graag aanvallend spelen. Het is een prima affiche." Dat de wedstrijd om half één begint en niet om half drie, is een tegenvaller voor Dijkhuizen. "Ik vind het heel vervelend en ik snap de ophef wel. We moeten nu om half 10 al aan de sportmaaltijd. Ik ben er niet blij mee."

Kevin van Kippersluis

Aankoop Van Kippersluis kwam donderdag over van Volendam. Hij trainde zaterdag voor de tweede keer mee bij de Leeuwarders: "Ik ben goed opgevangen en heb het prima naar mijn zin. Veel jongens kende ik al van vroeger. Het voelt alsof ik al langer bij de club ben."De aanvallende middenvelder heeft trainer Dijkhuizen nog wat tips gegeven over zijn oude club. Het wordt voor hem een bijzondere wedstrijd: "Het is een dubbel gevoel. Aan de ene kant vind ik het wel mooi om die jongens meteen weer te zien, aan de andere kant is het ook wel lastig denk ik", zegt Van Kippersluis.

De wedstrijd tussen FC Volendam en SC Cambuur begint zondag om half één en is live te volgen bij Omrop Fryslân Radio.

(advertinsje)
(advertinsje)