Omrop TIP: It Fryske Wetter

01 sep 2017 - 09:31

Fryslân is de provincie met het meeste water van Nederland. Met prachtige grote meren en mooie slootjes op het boerenland; het water is altijd dichtbij.

Waternatuur

Mensen genieten elke dag van de waternatuur. Maar hoe zit het eigenlijk met het welzijn van die natuur? Veel mensen weten er niets van: de planten en dieren, het landschap onder water en nog dieper, het bodemwater. Dat is voor de meesten van ons een onbekende wereld. Dat het slecht gaat met de waternatuur, daar staan we niet bij stil.

De mens en het klimaat

De documentaire It Fryske Wetter duikt de waternatuur in, op zoek naar de mooiste plassen, plekken en sloten. Hier ontdekken wij de bijzondere natuur die bij het water hoort en horen wij welke oplossingen er worden bedacht om de waternatuur te helpen. De twee belangrijkste invloeden hierin zijn de mens en het klimaat.

De Fryslân DOK documentaire 'It Fryske Wetter' is in twee delen te zien op zondag 3 en 10 september vanaf 17.00 uur elk uur bij Omrop Fryslân. De documentaire is ook te zien op NPO2 op zaterdag 2 en 9 september om 15.30 uur en zondag 3 en 10 september om 13.05 uur.

(advertinsje)
(advertinsje)