Wedstrijd Volendam-Cambuur verplaatst vanwege veiligheid

01 sep 2017 - 12:49

De wedstrijd Volendam - Cambuur die zondag om half drie zou worden gespeeld, is verplaatst naar half één. Dit is gedaan op last van de gemeente Volendam om de veiligheid te garanderen.

Het gaat om een beslissing van de burgemeester van Edam-Volendam dat met veiligheid te maken heeft. De beide clubs zijn niet bij de beslissing betrokken. Cambuur is het er ook niet mee eens en heeft dat inmiddels kenbaar gemaakt aan de KNVB. Cambuursupporters zouden voorafgaand aan de wedstrijd naar de Dijk in Volendam gaan, maar ook dat mag niet van de burgemeester.

Cambuursupporters die zondag niet mee kunnen naar Volendam, omdat de wedstrijd twee uren eerder wordt gespeeld, kunnen hun geld terug krijgen.

Algemeen directeur Ard de Graaf van Cambuur was niet op de hoogte van het besluit en is verbaasd over de gang van zaken. "Dit is blijkbaar een besluit van de burgemeester van de gemeente Edam-Volendam, maar die vindt het blijkbaar niet nodig om de betrokken partijen zoals de KNVB en Cambuur hierover te informeren. Zeer amateuristisch," vindt De Graaf.

(Advertentie)
(Advertentie)