Op de valreep buitenlands talent voor SC Heerenveen

31 aug 2017 - 20:46

Met de komst van een Deen en een Australiër zit de transferperiode er op voor SC Heerenveen. Er komt niks meer bij en er gaat ook niks meer weg, zegt technisch directeur Gerry Hamstra. De meest opmerkelijke transfer is die van doelman Martin Hansen, die op huurbasis naar Friesland komt.

Heerenveen had behoefte aan een nieuwe keeper, omdat eerste doelman Warner Hahn geblesseerd is. Hij zit nog zes tot tien weken in de lappenmand. Daardoor was Wouter van der Steen de enige die nog onder de lat kon staan. Hamstra: "Stel je voor dat er wat met Wouter gebeurt, je hebt twee goede keepers nodig".

Hansen staat onder contract bij het Duitse FC Ingolstadt 04. Dat is een club uit de Tweede Bundesliga. Hij is in Nederland vooral bekend doordat hij met een hakbal scoarde tegen PSV toen hij in het seizoen 2015/16 bij ADO Den Haach onder de lat stond.

Australische aanvaller

SC Heerenveen neemt John Iredale over van Sydney FC. De 18-jarige Australische aanvaller tekent een contract voor twee seizoenen met een optie voor nog twee jaar. Hij wordt in eerste instantie ingezet bij Jong Heerenveen en de ploeg onder de 19 jaar.

De jonge aanvaller maakte in juli zijn debuut in het eerste elftal van Sydney FC in een oefenwedstryd tegen Arsenal. Hij staat volgens technisch manager Gerry Hamstra in eigen land bekend als groot talent.

(advertinsje)
(advertinsje)