Judoka Margriet Bergstra is klaar voor het WK

29 aug 2017 - 19:47

Judoka Margriet Bergstra uit Lemmer wil niet weten wie woensdag haar tegenstander is in de eerste ronde van het WK. Ze komt voor het eerst in haar carrière uit op een wereldkampioenschap judo. "Ik hoor bij de warming-up wie mijn eerste tegenstander is. Mijn coaches weten het wel, maar ik wil het liever niet weten. Dan denk ik er heel erg over na en dat brengt extra spanning met zich mee", vertelt Bergstra. Ze is sinds dinsdag in het Hongaarse Boedapest, waar het WK wordt gehouden. "Ik ben fit, heb er zin in en mijn gewicht is goed. Wat mij betreft kan het beginnen!"

Medaille

Het behalen van een medaille zou natuurlijk een mooie prestatie zijn voor Bergstra, maar het is niet haar hoofddoel. "Ik wil er alles uithalen, zodat ik aan het eind van het toernooi tevreden kan terugkijken. Als daar een medaille bij hoort, is dat alleen maar mooi."

Eerder dit jaar debuteerde Bergstra ook al op het Europees kampioenschap. Toen werd ze in de tweede ronde uitgeschakeld en had ze teveel last van zenuwen. Bergstra: Ik ben er mee bezig geweest om dat te voorkomen. Een verschil is wel dat ik mijzelf voor het EK een doel had gesteld qua resultaat. Dat doe ik nu net. Dat scheelt alweer. Bovendien is het een ander niveau als op een EK. Ik had niet verwacht dat ik hier dit jaar al zou staan. Dat is alleen maar mooi!"

Trefwoorden: 
Margriet Bergstra judoka WK judo
(advertinsje)
(advertinsje)