"Problemen The Block komen door verkeerde planning"

28 aug 2017 - 15:30

De problemen bij appartementencomplex The Block aan de Tesselschadestraat in Leeuwarden komen door een verkeerde planning van de aannemer. Dat zegt de verhuurder van het gebouw. De verhuurder heeft een conflict met de ruim zeventig huurders in het gebouw omdat er veel zaken mis zouden zijn. Zo zouden de liften het niet doen, is de afwerking slecht en zijn tal van zaken niet opgeleverd die wel zijn afgesproken.

Een onafhankelijke controleur heeft het gebouw bekeken en kwam tot de conclusie dat de huurders veel minder huur zouden moeten betalen door die gebreken. Maandagmorgen werd erover gesproken door de landelijke huurderscommissie tijdens een speciale zitting in het provinciehuis in Leeuwarden.

Daar kwamen de huurders voor het eerst rechtstreeks in contact met verhuurder Tom Bakkers. Na afloop is de verhuurder met een vertegenwoordiger van de huurders om tafel gegaan. In dat gesprek is hij met een schikkingsvoorstel gekomen. Of de huurders akkoord zullen gaan, is nog niet bekend. Bij de landelijke huurderscommissie vragen ze om een verlaging van de huurprijs. De huurderscommissie doet over acht weken uitspraak.

Trefwoorden: 
The Block huurders Leeuwarden
(advertinsje)
(advertinsje)