"Buurt schietpartij gesloten en met drugsproblematiek"

27 aug 2017 - 14:16

De buurt in Oosterwolde waar zaterdagnacht een dodelijke schietpartij was, is een heel gesloten gemeenschap met drugsproblematiek. Dat zei burgemeester Harry Oosterman van Ooststellingwerf zondag. "Er is een bepaald circuit hier in Oosterwolde waar moeilijk grip op te krijgen is. Het is heel lastig voor de politie om daar goed zicht op te houden."

De zaak Eker

Bij de schietpartij kwam een 51-jarige man uit Oosterwolde om in zijn woning aan de Stegingaweg. Het is niet de eerste keer dat zoiets gebeurt in deze buurt. In 2013 werd de 51-jarige Henk Eker doodgeschoten in de tuin voor zijn huis aan de Hooge Esch, twee straten verderop. Daarbij was drugs in het spel en dat lijkt nu weer het geval te zijn volgens de burgemeester. "Het blijft zorgelijk dat dit circuit zo opereert en dat dit soort dingen hierbij gebeuren", aldus Oosterman.

Voorkomen

De burgemeester wil evenwel nog graag meer informatie hebben over wat zich precies heeft afgespeeld en wat de achtergronden zijn van de schietpartij aan de Stegingaweg. Ook om te zien hoe zoiets in de toekomst kan worden voorkomen. Oosterman: "We kunnen niet elke keer hebben dat er in deze buurt deze dingen zo misgaan."

Trefwoorden: 
schietpartij Oosterwolde dode
(Advertentie)
(Advertentie)