Streppel blij maar niet tevreden met winst op ADO

27 aug 2017 - 12:34

Trainer Jurgen Streppel van SC Heerenveen is blij met de 2-1 winst op ADO Den Haag, maar toch niet helemaal tevreden. "Ik vind het jammer dat we niet met meer gewonnen hebben, want er waren absoluut mogelijkheden daartoe."

Lunchpakket

Joost van Aken deed niet mee aan de wedstrijd. Het lijkt erop dat de speler Heerenveen zal verlaten. Streppel gaf toe dat er serieuze belangstelling is voor Van Aken en koos ervoor hem niet op te stellen. "Samen met Joost hebben we besloten om hem niet te laten spelen en hem niet mee te nemen." De trainer deed nogal laconiek over dat besluit. "Als hij toch niet speelt, dat scheelt weer een lunchpakket, hè."

Volwassen

De jonge Kik Pierie was de onverwachte vervanger van Van Aken. Streppel was enthousiast over zijn spel. "Kik speelt heel volwassen. Hij is zeventien, maar je zou haast denken dat dat niet klopt." Pierie had zelf ook niet verwacht dat hij in de basis zou staan. "Ik was onderweg naar het station, ik zou net naar huis gaan en toen belde Streppel en zei 'je gaat morgen spelen'."

Topscorer

Morten Thorsby was verantwoordelijk voor beide goals van SC Heerenveen. Na drie wedstrijden is hij nu topscorer van de eredivisie met vier doelpunten op zijn naam. En dat terwijl hij in vorige seizoenen bij de club maar een keer scoorde. "Ik speel nu meer aanvallend en dan krijg je ook meer mogelijkheden. Het is mooi dat dat gebeurt", vertelt de Noorse spits die sinds 2014 bij SC Heerenveen speelt.

(advertinsje)
(advertinsje)