IFKS-kampioenen bekend in klassen B, C en kleine A

26 aug 2017 - 19:59

Op de laatste dag van het IFKS skûtsjesilen zijn de uitslagen bekend van de klassen B, C en kleine A. Er werd zaterdag in deze klassen niet meer gezeild in de Lemsterbaai bij Lemmer, omdat er niet genoeg wind stond.

B-klasse

Eindwinnaar in de klasse B is het skûtsje Jonge Jan met schipper Fonger Talsma, gevolgd door het skûtsje Waakdom met schipper Ulbe Zwaga. Derde werd de Singelier met schipper Daan van der Meer. Deze drie promoveren naar de grote A-klasse. De Jonge Jan en de Singelier gingen vorig jaar al over van de C- naar de B-klasse.

C-klasse

De klasse C werd gewonnen door Ut 'e striid met schipper Gerrit Huisman. Als tweede eindigde het skûtsje Ale met schipper Ron Syperda en derde werd de Raerder Roek met schipper Sijmen Kalsbeek. Zij promoveren naar de klasse B.

Lytse A

In de kleine A-klasse was de eerste plaats voor de Engelina Smeltekop met schipper Pieter Jilles Tjoelker. Tweede werd de Eemlander met schipper Berndt de Cneudt en als derde eindigde De Tiid Sil It Leare met schipper Harm van der Weiden. In deze klasse kun je niet promoveren of degraderen omdat het de enige kleine klasse is. Het is het laatste jaar van Pieter Jilles in de kleine A. Zij stappen over naar de grote klasse met een nieuw skûtsje en zeilen volgen jaar in C.

Alles over het skûtsjesilen is te vinden op: omropfryslan.nl/skutsjesilen.

Trefwoorden: 
IFKS skûtsjesilen Lemmer
(advertinsje)
(advertinsje)