Marit Bouwmeester pakt derde wereldtitel in Laser Radial

26 aug 2017 - 19:40

Marit Bouwmeester is voor de derde keer wereldkampioen geworden in de Laser Radial Klasse. In Medemblik pakte ze de titel, voor de Belgische Evi van Acker.

Er werd zaterdag niet gezeild. Het was windstil en de regel is dat als er niet voor 15.00 een startsein wordt gegeven, er niet meer wordt gezeild. Bouwmeester had al de eerste plaats en dus kon de nummer twee, Evi van Acker, haar niet meer inhalen.

Slechte start, geweldige comeback

Bouwmeester begon deze week met een hele slechte start. Ze werd in de eerste twee races 29e en 27e. De beide minste races mag je echter wegstrepen. Bouwmeester begon aan een inhaalrace. Op dag twee werd ze 3e en 6e, daarna drie keer eerste en een keer tweede. Daarmee klom ze naar de tweede plaats achter haar eeuwige concurrente Van Acker. Op de een-na-laatste dag nam ze door een 5e en 3e plaats in races 9 en 10 de eerste plaats over van Van Acker, die zelfs in de laatste race 15e werd. Die koppositie gaf Bouwmeester dus niet meer uit handen.

De 29-jarige Bouwmeester werd in 2011 en 2014 ook al eens kampioen. In 2016 werd ze Olympisch kampioen in Rio de Janeiro. Bouwmeester komt uit Warten en woont nu in Den Haag.

aard yn 2011 en 2014 ek alris kampioen. Yn 2016 waard se Olympysk kampioen yn Rio de Janeiro. Bouwmeester komt út Warten en wennet no yn Den Haag.

(advertinsje)
(advertinsje)