Tiende Kennedymars van start in Wâlterswâld

26 aug 2017 - 10:16

Terwijl de meeste mensen zaterdagmorgen nog heerlijk lagen te slapen, deden in Noordoost-Fryslân voor dag en dauw tientallen fanatiekelingen de wandelschoenen aan voor alweer de tiende editie van de Kennedymars. Deze monsterwandeltocht over 80 kilometer ging om half vijf van start.

Klavertje vier

De deelnemers zijn vanuit Wâlterswâld op pad gegaan en lopen in de vorm van een klavertje vier over Ee, Raard, Kollumerzwaag en De Falom. Daarbij komen ze steeds na 20 kilometer weer langs de start/finish locatie in Wâlterswâld. De wandelaars kunnen ook de kortere tochten van 20, 40 en 60 kilometer lopen. Ze hebben tot half elf 's avonds om binnen te komen. De organisatie verwacht tussen de 300 en 400 deelnemers over alle afstanden.

'Onthaasten'

Deelnemer Feye Rozema vindt het heerlijk om lange afstanden zoals de Kennedymars te wandelen. Hij heeft ook al meegedaan aan de Wandelelfstedentocht en de Vierdaagse van Nijmegen. "Ik heb een vrij drukke baan en een hoop geregel elke dag en reden nummer een voor mij is 'onthaasten': lekker rustig, het hoofd leeg, tijd voor andere dingen. Een heerlijke onderbreking van het jachtige leven. En het Friese landschap is natuurlijk prachtig om doorheen te lopen."

(Advertentie)
(Advertentie)