Emanuel pakt dagwinst IFKS skûtsjesilen bij Lemmer

25 aug 2017 - 16:50

Emanuel van schipper Merijn Olsthoorn heeft vrijdag het IFKS-zeilen op het eigen thuiswater van Lemmer gewonnen. Tweede werd Jeroen de Vos met Eelkje II en derde werd It Doarp Eastermar van Geale Tadema. Het is de tweede overwinning voor de Emanuel die maandag in Stavoren ook als eerste over de finish kwam.

"Hier waren we naar op jacht," zei schotenman Michiel Weebers na afloop. "Dit is goed voor het klassement. We gaan nu lekker genieten van deze wedstrijd op ons thuiswater."

Na een valse start konden de skûtsjes los op de Lemsterbaai. Het was licht weer. Sikke Heerschop verliet al vrij gauw het wedstrijdwater nadat hij te vroeg over de startlijn was gekomen en dus werd gediskwalificeerd voor die valse start. Jeroen de Vos kwam eerst op kop maar later was Merijn Olsthoorn van de Emanuel als eerste bij de boppewindse ton en hij bleef daarna ver voor op de rest. Het skûtsje Jonge Jasper voer op de ton en moest een strafrondje doen en bleef in achterin. Klassementsleider Tony Brundel met de Lytse Lies begon achterin en kwam later wat meer in de middenmoot terecht.

De laatste wedstrijd van de IFKS is zaterdag. Waarschijnlijk wordt de wedstrijd niet meer ingehaald die op de eerste zeildag in Hindeloopen niet doorging vanwege de harde wind.

Alles oer it skûtsjesilen, lykas de livestream, útslaggen en de skûtsjepool is te finen op ús spesjale webside: omropfryslan.nl/skutsjesilen. Dit alles is ek op de omropapp te finen. Update dan wol earst de app fia playstore of appstore.

(advertinsje)
(advertinsje)