Nieuwe single van Twarres: Tink oan my

25 aug 2017 - 11:42

De nieuwe single van Twarres is vrijdag uitgekomen. Het nummer heet Tink Oan My en het is de titelsong van de nieuwe bioscoopfilm Spaak, de nieuwe film van regisseur Steven de Jong.

"Steven belde me op en vroeg of ik nog wat had liggen," vertelt Mirjam Timmer van Twarres. "Toen vroeg ik wat de deadline was, en die bleek over twee weken al te zijn. Dus ik moest snel aan de slag. Tink oan my is een bestaand nummer." Twarres heeft het liedje een keer gespeeld op de Fryske Music Night in 2007.

Kracht van muziek

"We hebben het nu helemaal opnieuw opgebouwd. Het past echt perfect bij de film, niet alleen de tekst maar ook het gevoel van de muziek. Daar gaat het vooral om, want niet iedereen zal Fries verstaan, maar de muziek kan je wel raken. De kracht van muziek is universeel. Het Fries is een mooie taal om in te zingen."

De film gaat over het waar gebeurde verhaal van een wielrenner die snel geld wil verdienen en drugs smokkelt in zijn fiets en dat loopt uiteraard spaak. De hoofdrol wordt gespeeld door Tim Douwsma en ook Aart Staartjes doet mee.

(advertinsje)
(advertinsje)