Krol, Van der Leest en Wijnia winne de 41e Frouljus PC

23 aug 2017 - 19:21

Louise Krol, Imke van der Leest en Sjanet Wijnia hebben woensdagavond in Weidum de 41e editie van de Frouljus PC gewonnen. In de finale waren Krol-en-dy te sterk voor het partuur van Marije van der Meer. Dat partuur, met ook Klasine Huistra en Annelien Broersma, verloor uiteindelijk met 5-2 en 6-4 van de winnaars. De derde plaats ging naar Anna-Brecht Bruinsma, Mariska Hoogland en Melissa Rianne Hiemstra.

Sjanet Wijnia was ontzettend blij met de overwinning: "Geweldig! Dit was iets wat je droomt natuurlijk." En ook Annelien Broersma was niet ontevreden met de tweede plaats: "Ik heb nog nooit een prijs gewonnen bij de PC en vorig jaar heb ik niet eens meegedaan, dus dan is deze wel heel welkom."

Krol, Van der Leest en Wijnia kwamen in de finale door eenvoudig met 5-0 en 6-0 te winnen van het partuur van Bruinsma. Eerder op de dag werd ook afgerekend met het partuur dat van tevoren favoriet was voor de eindoverwinning: Ilse Tuinenga, Wiljo Sijbrandij en Manon Scheepstra. Het partuur van Marije van der Meer had na de tweede omloop een staand nummer en kon zo door naar de finale.

Sjanet Wijnia is uitgeroepen tot koningin fan de PC. Het winnende partuur wordt donderdagavond gehuldigd in Wommels.

Kijk voor een volledig overzicht van de partijen en uitslagen ook op Omropfryslan.nl/keatsen.

(Advertentie)
(Advertentie)