Loco-burgemeester: "Ongeluk ligt niet aan verkeerssituatie"

22 aug 2017 - 13:01

Het ernstige ongeluk bij de veerboothaven in Lauwersoog heeft waarschijnlijk niets te maken met de verkeerssituatie daar. Die is al jaren hetzelfde, zegt loco-burgemeester Kor Berghuis van de gemeente De Marne. Het is een verschrikkelijk ongeluk, maar voor de oorzaak moet toch eerst het politieonderzoek afgewacht worden, zegt Berghuis.

Het ongeluk bij de veerboothaven heeft een tweede slachtoffer geëist. Het meisje van 9 jaar uit Groningen dat zondagmiddag zwaargewond raakte bij een aanrijding, is maandagavond overleden. Haar vader, een 45-jarige man uit Groningen kwam ook om het leven bij het ongeluk. Een jongetje van 8 raakte gewond. De vader en de kinderen liepen op het parkeerterrein. Toen ze wilden oversteken, zijn ze aangereden door een automobiliste uit Haren.

De polite kan nog niet zeggen wanneer het onderzoek naar de toedracht van het ongeluk klaar is. De vrouw die achter het stuur zat, moet nog officieel verhoord worden, maar ze is te erg aangeslagen om een verklaring af te geven.

(advertinsje)
(advertinsje)