Olympisch kampioen V. d. Weijden wil Elfstedentocht zwemmen

21 aug 2017 - 13:24
Swimmer Maarten van der Weijden - Foto: ANP

Zwemmer Maarten van der Weijden heeft een nieuwe uitdaging. De voormalig Olympisch kampioen wil in drie dagen de Elfstedentocht zwemmen. Hij is van plan dat volgend jaar augustus te doen. Het is niet voor het eerst dat Van der Weijden een extreme uitdaging uitdaging aangaat. Zo zwom hij deze maand nog Het Kanaal tussen Groot-Brittannië en Frankrijk twee keer over. Een tocht van zo'n 66 kilometer. "Mijn lichaam heeft een flinke optater gehad, maar dat zal herstellen", zo liet hij toen weten.

Ook zei hij dat dit nog maar het begin was en dat hij een "ultieme droom" heeft. Die droom is dus het zwemmen van de 200 kilometer van de Tocht der Tochten. Opmerkelijk, want in juni vertelde hij bij Omroep Brabant nog dat het een mooie gedachte was, "maar wel iets te ver."

Met het zwemmen van de Elfstedentocht wil Van der Weijden geld inzamelen voor zijn stichting, die als doel heeft om het leven van 'voormalige, huidige en toekomstige kankerpatiënten' te verbeteren. Mensen kunnen zich laten sponsoren om mee te zwemmen met Van der Weijden, van 500 meter tot de volledige afstand.

Het is maandag negen jaar geleden dat Van der Weijden bij de Olympische Spelen van Peking een gouden medaille haalde op de 10 kilometer openwaterzwemmen. Bij de sluitingsceremonie mocht hij toen voor Nederland de vlag dragen.

(advertinsje)
(advertinsje)