Spijt bij Langweer voor wijze van verlaten SKS wedstrijd

15 aug 2017 - 19:34
It skûtsje fan Langwar op de Pikmar by Grou - Foto: ANP

Het skûtsje van Langwar zeilt de laatste drie wedstrijden van het SKS-kampioenschap definitief niet mee. Na het kampioenschap zal Langweer in gesprek gaan met de SKS over de situatie. Dat blijkt uit een verklaring van Langweer.

Langweer zegt nu dat de wijze waarop ze uit het kampioenschap gegaan zijn 'niet correct was'. "Handelend vanuit emotie is de verkeerde vorm gekozen." Langweer hield midden in de wedstrijd bij Stavoren op, naar eigen zeggen om aandacht van de media te krijgen.

Langweer is het niet eens met de nieuwe regels die ertoe geleid hebben dat ze nu minder zeil mogen zetten. Daardoor kunnen ze niet meer meedoen voor de prijzen, zeggen ze. Langweer staat stijf onderaan in het klassement.

De commissie van Langweer ziet nu in dat ze deze strijd niet tijdens de wedstrijdreeks hadden moeten aangaan. Schipper, bemanning en commissie hebben nooit de bedoeling gehad om de SKS schade toe te brengen. Dat de SKS dit wel zo ervaart, spijt hun, blijkt uit de verklaring die de SKS gepubliceerd heeft.

Alles over het skûtsjesilen, zoals de livestream, uitslagen, en de skûtsjepool, is te vinden op onze speciale website: Omropfryslan.nl/skutsjesilen. Dit alles is ook op de omropapp te vinden. Update dan wel eerst de app via playstore of appstore.

Trefwoorden: 
SKS skûtsjesilen Langweer
(Advertentie)
(Advertentie)