Twee keer problemen met oude Drachtsterbrug

13 aug 2017 - 20:08

Dit weekend had de Drachtsterbrug bij Leeuwarden twee keer te maken met storing. Hierdoor kon de brug niet geopend worden voor scheepvaartverkeer. De oorzaak hiervan was een elektrisch probleem.

De eerste storing begon zaterdagmiddag rond 16.00 uur. Zondagochtend was de stremming weer verholpen. Zondag begin van de middag wilde de brug opnieuw niet open. Inmiddels is de storing verholpen en kan de brug weer bediend worden.

Het autoverkeer ondervond geen hinder van de brugstremming. Sinds afgelopen maandag kan autoverkeer door het nieuwe aquaduct de stad in rijden. Voor het autoverkeer dat de stad uit moet, gold dit weekend al een omleidingsroute i.v.m. werkzaamheden aan de rijbaan die onder het aquaduct door loopt.

Vanaf 18.00 uur vanavond kan het verkeer ook de stad uit rijden door het aquaduct in de Drachtsterweg. De weg kon 12 uur eerder open dan was gepland. Op 31 augustus kunnen fietsers en voetgangers ook gebruik maken van het aquaduct. Vanaf september wordt de Drachtsterbrug gesloopt.

Trefwoorden: 
Drachtsterbrug Leeuwarden
(Advertentie)
(Advertentie)