Veertig laptops gestolen bij bedrijf voor klantencontacten

08 aug 2017 - 15:45
laptop - Foto: © Omrop Fryslân

Het was dinsdagochtend 'alle hens aan dek' bij het bedrijf KCS aan de Lange Marktstraat in Leeuwarden. Bij dit bedrijf waren 40 van de 65 laptops uit het kantoor gestolen. Die zaten vast, maar waren door inbrekers losgeknipt en meegenomen. In aller ijl moest een noodvoorziening worden bedacht, vertelt directeur Diederik Renne, want zijn bedrijf KCS doet in deel van de klantcontacten voor zorgverzekeraar Zilveren Kruis. Zonder laptops konden de medewerkers helemaal niks doen.

Met hulp van andere bedrijven in hetzelfde kantoor lukte het toch om een aantal werkplekken in te richten. Verder werden ook collega's van andere vestigingen ingeschakeld. De directeur spreekt van een 'zinloze, laffe daad'. Volgens hem kunnen de dieven helemaal niets met de laptops, omdat die alleen met een speciale elektronische sleutel kan worden opgestart. Renne zegt dat er geen klantgegevens op de laptops staan. Hij is er daarom zeker van dat er geen gevoelige informatie in handen is gekomen van de inbrekers.

Woensdagochtend kunnen de werknemers van KCS volgens Renne weer gewoon aan de slag, omdat er dan vervangende computers zijn geïnstalleerd.

Trefwoorden: 
laptops diefstal
(advertinsje)
(advertinsje)