Strafpunten voor Jouster skûtsje, uitsluiting SKS dreigt

05 aug 2017 - 19:14

De SKS legt het Jouster skûtsje van schipper Dirk Jan Reijenga 21 strafpunten op voor het niet naleven van het reglement van de vereniging. Het mastbeslag van het skûtsje voldoet volgens de SKS niet aan het originaliteitsreglement. Ondanks diverse verzoeken van de commissie, heeft het Jouster skûtsje geen aanpassingen aan het schip gedaan. Als het skûtsje bij de wedstrijd van maandag niet aan de eisen voldoet, wordt het van verdere deelname aan de skûtsjewedstrijden uitgesloten.

Reijenga: ''Veiligheid in gefaar''

Het Jouster skûtsje heeft de zogenaamde zeilsval, de lijn waarmee het grootzeil vast zit aan de mast, hoger in de top van de mast bevestigd, om te voorkomen dat het grootzeil onder het zeilen kan loskomen. Schipper Dirk Jan Reijenga van het Jouster skûtsje zei dat hij wel moest, omdat anders de veiligheid van zijn bemanning in gevaar komt.

Het Jouster skûtsje eindigde zaterdag in de eerste wedstrijd op de tweede plaats. Het schip lag een tijdje aan kop, maar moest uiteindelijk het skûtsje van Grou, van schipper Douwe Visser, toch voor laten gaan.

(Advertentie)
(Advertentie)