Rijkswaterstaat treft maatregels aan Amelander autobrug

10 jul 2017 - 16:11
De fernijde feardaam fan It Amelân - Foto: Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat voert de komende wiken meer maatregelen door om het aantal storingen aan de autobrug op Ameland terug te dringen. De nieuwe autobrug blijft regelmatig steken vanwege kinderziektes in de nieuwe electrotechnische installatie. Rijkswaterstaat heeft de installatie nu zo aangepast dat de bediening van de brufg bij 'kleine storingen' gewoon mogelijk blijft.

Eerder bleef de brug stilstaan bij kleine storingen, waardoor reizigers van en naar Ameland niet meer op of van de veerboot konden komen. Rijkswaterstaat heeft bovendien extra reserve-onderdelen besteld. Die komen op Ameland te liggen, waardoor een nieuw defect aan de autobrug heel vlug kan worden verholpen.

Met Rederij Wagenborg en de aannemer heeft Rijkswaterstaat ook gezien naar structurele maateregelen om de storingen te verhelpen. Die verbeteringen moeten begin augustus zijn doorgevoerd.

De vernieuwde veerdam van Ameland is half juni officiëel geopend door Rijkswaterstaat en de gemeente. De veerdaam is opnieuw ingericht met het doel om de verkeersstromen beter te scheiden en de situatie zo veiliger te maken. De ervaringen van de Amelanders met de nieuwe brug zijn minder positief. Sinds de nieuwe autobrug er ligt zijn er veel meer storingen als met de oude brug. Volgens de verklaring van Rijkswaterstaat moeten die problemen binnen afzienbare termijn tot het verleden behoren.

(advertinsje)
(advertinsje)