Drankzuchtige hartsvrienden met losse handjes

23 jun 2017 - 22:20
Foto: ANP XTRA

Het Openbaar Ministerie vindt dat twee mannen uit Waskemeer en Haulerwijk de gevangenis in moeten voor ernstige geweldsmisdrijven. De 59-jarige man en zijn 49-jarige vriend waren 'dikke maten' volgens de officier van justitie. Maar allebei hebben ze ook problemen met alcohol en geweld. Begin maart was één van de verdachten op bezoek bij een vriend. Dat bezoek liep na een aantal glazen alcohol uit de hand. De Haulerwijkster mishandelde zijn vriend en vernielde ook een deel van de inboedel. Daarna had hij veel spijt en heeft zijn vriend een televisie gegeven om het goed te maken.

Een paar weken daarvoor was het ook al twee keer uit de hand gelopen. Beide keren zouden de verdachten een man en een vrouw hebben mishandeld. Er zou onder andere met een bierfles en bierkrat zijn gslagen. De verdachte uit Waskemeer had ook nog een bestelbus vernield met een knuppel en een ijzeren staaf.

Het OM eist nu 10 maanden cel, waarvan vier voorwaardelijk voor de man uit Haulerwijk. de man uit Waskemeer moet volgens het OM drie maanden de cel in en ook nog eens drie maanden voorwaardelijk. De rechtbank doet op 7 juli uitspraak.

(advertinsje)
(advertinsje)