Omrop TIP: Ik wil alles winnen

23 jun 2017 - 07:34

Fierjep-legende Bart Helmholt nam na het seizoen van 2016 afscheid van het fierljeppen. Na 20 jaren maakte hij zijn laatste sprong met een Nederlandse titel en een Nederlands record. In de Fryslân DOK 'Ik wil alles winnen' volgt programmamaker Freark Wijma de ljepper vanaf zijn jeugd tot aan zijn afscheid in Burgum.

Winst

Hij werd bekend vanwege zijn enorme drive om te presteren: Bart Helmholt. De man die, tot het einde, grenzen wist te verleggen. Hij won veel prijzen, maar faalde regelmatig op de meest belangrijke momenten.

Carrière

Bart begon op zijn twaalfde met het fierljeppen en heeft in totaal 14 seniorenseizoenen gedraaid. Hij wordt ook wel de grootste fierljepper aller tijden genoemd. In de documentaire wordt het leven van Bart en zijn carrière gevolgd. Verder komen de verhalen achter de diepte- en hoogtepunten uit zijn carrière aan bod.

De Fryslân DOK documentaire 'Ik wil alles winnen' is op zondag om 17.00 uur en daarna vanaf 18.00 uur ieder uur bij Omrop Fryslân op televisie te zien. De documentaire is ook te zien op NPO 2 op zaterdag om 15.30 uur en zondag om 12.55 uur.

(advertinsje)
(advertinsje)