Achtkarspelen heeft ton over voor nieuw zwembad Buitenpost

20 jun 2017 - 15:02

Burgemeester en wethouders van Achtkarspelen willen een ton per jaar steken in een nieuw 25-meterbad voor Buitenpost. Het college komt met dat voorstel omdat plannen voor een nieuw zwembad niet van de grond zijn gekomen. Die plannen kwamen er nadat de gemeente had gezegd dat het bestaande zwembad De Kûpe te duur in onderhoud werd.

De stichting die het bad exploiteert stak met een burgerinitiatief een stokje voor de sluiting. Maar het eigen plan van de stichting voor een nieuw bad kreeg geen steun van de gemeente. Daarom komen burgemeester en wethouders nu met een nieuw voorstel. De gemeenteraad praat daar binnekort over.

Ultimatum

Intern rommelt het bij De Kûpe nog behoorlijk. Het personeel wil nog steeds dat het bestuur opstapt, omdat ze vinden dat de verhoudingen zeer slecht zijn en ook niet beter kunnen worden. Ze hebben dit beide bestuursleden dinsdag nog laten weten en hebben een ultimatum gesteld. De bestuursleden moeten voor vanavond tien uur opstappen. Maar het bestuur liet om acht uur al weten dat ze zich niet kunnen vinden in de kritiek van het personeel en dus ook niet van plan zijn om op te stappen.

Acties

Dat betekent dat het personeel nu met acties zal komen. Die zullen ludiek zijn, zo hebben ze laten weten.

(advertinsje)
(advertinsje)