Omrop TIP: Brassbandfestival Surventobrass live

16 jun 2017 - 20:26
Surventobrass

Brassbandmuziek op een aantrekkelijke manier laten horen aan een breed publiek. Met dat doel staan op zaterdag 17 juni zeven brassbands op het podium bij Surventobrass. Het jaarlijkse festival voor brassbands in Surhuisterveen wordt vanaf 18.45 uur live uitgezonden via Omropfryslan.nl/live en via de app van Omrop Fryslân.

De deelnemers

Het is alweer de negende editie van Surventobrass en dit jaar doen de volgende brassbands mee: Euphonia (Ternaard), Hosannah (Leeuwarden), Looft Den Heer (Bitgummole), Brassband Amersfoort (Amersfoort), De Lofklank (Ureterp), Altena Brass (Andel) en Provinciale Brassband Groningen (Groningen). De bands mogen zelf hun programma samenstellen dat maximaal 30 minuten mag duren. Een solistisch werk wordt daarbij ook aangeraden, de solist doet mee met de solistenprijs. Bij de optredens is niet alleen de muziek belangrijk, het gaat vooral ook om de amusementswaarde en het contact met het publiek.

Rechtsstreeks te volgen op Omrop Fryslân

Het festival is om zaterdag 17 juni rechtstreeks te volgen op Omrop Fryslân op internet via Omropfryslan.nl/live en via de Omrop-app. Vanaf 18.45 uur tot en met de prijsuitreiking. Tussen de optredens door zorgen Sijtze van der Hoek en Andries de Haan voor scherpe interviews met dirigenten en orkestleden.

Het Koperkanaal

Omrop Fryslân maakt ook opnames die later te horen zijn op het Koperkanaal, www.koperkanaal.nl, de online radiozender van Omrop Fryslân voor liefhebbers van muziek van harmonie, fanfare en brassband. Meer informatie over Surventobrass is te vinden op Surventobrass.nl.

(advertinsje)
(advertinsje)