Trainer LDODK: Kans op historische titel is fifty-fifty

16 jun 2017 - 11:30

De korfballers van LDODK uit Terwispel en Gorredijk kunnen zondag voor een primeur zorgen. Ze spelen dan de finale van het veldkorfbal tegen Blauw Wit Amsterdam. Bij winst zijn de Gorredijksters de eerste ploeg die de Nederlandse titel wint.

LDODK speelt momenteel hun beste seizoen in de historie van de club. in de zaalcompetitie eindigde de ploeg vam Erik Wolsink als derde en nu, op het veld, zitten ze voor de eerste keer bij de beste twee van Nederland. De finale is zaterdagavond om 18.00 uur in Bennekom. De wedstrijd is te zien op de livestream van Omrop Fryslân.

Fifty-fifty

Trainer Erik Wolsink van LDODK schat de kansen voor de Gorredijksters in op fifty-fifty."Een finale staat op zichzelf. Gemiddeld genomen hebben wij een goed trackrecord tegen Blauw Wit. Vandaaruit zou je je rijk kunnen rekenen." Volgens Wolsink komt het nu aan op een goede voorbereiding: "De dag van de finales hebben ze een goede vorm nodig, maar ook een goed concept. Als ze allemaal de discipline hebben om taakgericht te werken, dan denk ik dat we goede kansen hebben." De motivatie is er wel. "De ploeg heeft er zin in."

Drie muren

Speler Jetze de Jong: "Het wordt zeker een spannende wedstrijd, maar absoluut niet onmogelijk. Als ik een bal wil pakken en ik moet door drie muren, dan ga ik door drie muren. Want die bal wil ik hebben."

Trefwoorden: 
LDODK finale Erik Wolsink korfbal
(advertinsje)
(advertinsje)