Eis: 240 uren werkstraf voor Leeuwarder vuurwerkgooier

16 jun 2017 - 10:51

Tegen de 33-jarige Leeuwarder, die in januari vorig jaar een vuurwerkbom op het veld van het Cambuurstadion gooide, is 240 uren onvoorwaardelijke werkstraf geëist. Verder moet de man smartegeld betalen aan de vrouwelijke steward die zwaargewond raakte toen ze het zware stuk vuurwerk opruimde. De officier van justitie vroeg geen celstraf. Ook van het slachtoffer hoefde de man niet de cel in, maar hij moet zich wel realiseren wat hij heeft aangericht. De vrouwelijke steward heeft blijvend letsel overgehouden aan het incident, ze raakte gewond aan haar enkel.

Excuses

Op de rechtszaak bood de verdachte het slachtoffer zijn excuses aan voor het gooien met vuurwerk op de Cambuurtraining. "Ik heb superveel spijt. Ik lig er 's nachts vaak wakker van", verklaarde hij op de zitting. De man smeet met een zogenaamde Cobra-6 vuurwerkbom. Het gaat om een stuk illegaal vuurwerk. De man had dat vlak voor de training gekocht in de Cambuurbar. "Het kopen van die Cobra is de domste fout van mijn leven", zegt de man er nu zelf over.

Het incident deed zich voor op de laatste training van Cambuur voor de derby van SC Heerenveen. Op die training waren zo'n 6.000 supporters aanwezig.

(advertinsje)
(advertinsje)