Minister Schultz: Geen monteur stand-by op de Afsluitdijk

15 jun 2017 - 22:48
Foto: Camjo Media

Verkeersminister Melanie Schultz van Haegen is niet van plan om een monteur stand-by te houden op de Afsluitdijk, om de storingen aan de bruggen sneller te verhelpen. Dat is niet nodig, zegt ze in antwoord op Kamervragen, omdat de problemen te maken hebben met het koelen van de brug.

Koelen

Om de problemen te verhelpen, is geen monteur nodig. Koelen is genoeg. Als de situatie verandert, zal de minister kijken of het niet toch verstandig is om wel een monteur in te zetten. Dat heeft ze vorig jaar ook gedaan.

Al een paar weken lang koelt Rijkswaterstaat de bruggen bij Kornwerderzand overdag tussen 09:00 en 21:00 uur. Dat blijft zo zolang het nodig is, zegt minister Schultz, en het is langer dan eerder al werd gedaan.

Economische schade

Hoe groot de economische schade is die de storingen veroorzaken, dat is niet te zeggen, zegt de minister, omdat het niet geregistreerd wordt. En de vraag hoeveel storingen ze de komende jaren nog verwacht, daar wil ze ook geen antwoord op geven. "Ik kan daar geen uitspaak over doen", zegt ze.

(advertinsje)
(advertinsje)