Leeuwarder half jaar cel in om dodelijk ongeluk Donkerbroek

15 jun 2017 - 20:42
Foto: Srfotografie

De Leeuwarder die in 2015 een dodelijk ongeluk veroorzaakte op de N381 bij Donkerbroek, moet een half jaar de cel in. En hij mag drie jaar lang niet auto rijden. Dat heeft de rechter bepaald. Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden anderhalf jaar cel.

De man is in een flauwe bocht met de auto op de verkeerde helft van de weg terecht gekomen. Hij botste frontaal op de auto van een echtpaar uit Hoogeveen. De 52-jarige bestuurder van die auto overleefde dat niet. Zijn 54-jarige vrouw raakte zwaargewond.

Black-out

De Leeuwarder zei dat hij vlak voor het ongeluk een black-out moet hebben gehad. Uit zijn telefoongegevens bleek dat de man vanaf het moment dat hij in Leeuwarden in de auto stapte tot het moment van de botsing de hele tijd aan het Whatsappen was met zijn vriendin. Die had gezegd dat ze het uit wilde maken. In een onophoudelijke stroom van berichten had hij haar laten weten dat hij een einde aan zijn leven wilde maken. Dat hij dat echt wilde, was niet te bewijzen. De man verklaarde achteraf dat hij het alleen maar had gezegd om zo zijn vriendin zover te krijgen dat ze bij hem zou blijven.

De rechtbank gaat er niet vanuit dat de Leeuwarder een black-out heeft gehad. Hij was volledig toerekenbaar, zegt de rechtbank. In de straf hield de rechtbank er rekening mee dat de man vaker te hard reed.

Trefwoorden: 
Donkerbroek N381 aanrijding
(advertinsje)
(advertinsje)