VIDEO: Landschapsprojecten op het strand van Oerol

15 jun 2017 - 19:11

Terschelling is een laboratorium voor landschapsprojecten. Dat heeft alles te maken met Sense of Place, het opnieuw ontdekken van de waarden van de Waddenzee en de beleving van het natuurgebied te vergroten. Landschapsarchitect, kunstenaars en vele anderen bundelen de krachten om unieke dingen te maken in het landschap.

Duinvorming

Een voorbeeld daarvan is bijvoorbeeld 'Windwerk'. Geïnsprireerd door het werk van M.C. Escher verandert het strand bij Midsland aan Zee in een geometrisch landschap van helmgraseilanden. Een van de landschapsarchitecten die daar bij betrokken is, is Hester Annema. Deze dagen is zij op het strand te vinden om festivalgangers te leren over duinvorming en het maken van nieuw landschap.

Zandobjecten

Een ander project is 'Levend DNA' van kunstenares Nienke Brokke. Op het strand van Midsland aan Zee, heeft zij een laboratorium om met bezoekers zandobjecten te maken. Brokke gebruikt dit als een prelude voor haar andere grote project, Dijk van een Wijf. Dat is een ander soort van zeedijk die bij Holwerd wordt aangelegd. Een zeedijk in de vorm van een liggende naakte vrouw.

(Advertentie)
(Advertentie)