VIDEO: Het 'iepenloftspul' van Spannum van start

15 jun 2017 - 06:34

Vandaag is in Spannum de première van het iepenloftspul 'It Kistke fan Sybrant Roorda'. Het stuk gaat, zoals de naam al verraadt, over Sybrant Roorda. In 2014 kwam zijn grafsteen tevoorschijn bij restauratie van de kerk. Wie was deze man? En wat heeft hij voor zijn gezin, dorp en land betekend?

In de Spannumer voorstelling komt alles tot leven. De ontmoeting van Sybrant Roorda met Maarten Luther, de strijd met Grutte Pier, maar ook meer persoonlijke momenten uit zijn leven. Het stuk neemt de mensen mee door kleine en grote geschiedenisverhalen en laat hun de middeleeuwen ruiken, proeven en beleven. Dit unieke gebeuren wordt gebracht met humor, een beetje ernst en een knipoog naar de hedendaagse tijd. En wat zou er nu in het kistje van Sybrant Roorda zitten? Klik hier voor meer informatie en data van de voorstellingen van het iepenloftspul van Spannum, It Kistke fan Sybrant Roorda.

Omrop Fryslân schenkt dit seizoen extra aandacht aan alle iepenloftspullen in Fryslân. Kijk voor meer informatie op de speciale iepenloftspulsite. Op die pagina zijn ook exclusieve filmpjes te vinden over het stuk, de locatie en natuurlijk de honderden vrijwiliggers in alle dorpen, die ontzettend hard werken om de mooiste stukken ten tonele te brengen.

(advertinsje)
(advertinsje)