Bouwdocenten en bouwers wisselen kennis uit

13 jun 2017 - 23:14

Bouwdocenten en bouwers bijelkaar brengen om van elkaar te leren en elkaar te helpen. Dat was de bedoeling van een vergadering dinsdagavond op het ROC Friese Poort in Sneek. Vakmensen van het bouwbedrijf Friso Bouw leggen daar aan leraren uit wat ze precies doen. De leraren uit het VMBO en het MBO konden op basis daarvan kiezen op welk terrein van de bouw ze binnenkort twee dagen willen meelopen. De inzet is om onderwijs en de vraag naar werkkrachten in de praktijk in de praktijk zo beter opelkaar kunnen aansluiten.

Het initiatief voor de vergadering komt van de werkgeversorganisatie Bouwend Nederland. Die is onder het motto Bouwen aan de Bouw al zo'n tien jaar bezig met de verbetering van het vakonderwijs en de invulling van de behoefte aan vakkrachten in de bou. Vooral de laatste tijd neemt de belangrijk hiervoor weer toe omdat de bouwsector flink in de lift zit.

Als alles goed verloopt moet het contact tussen de leraren en de vakkracht (de leermeester) na twee dagen niet ophouden. Als het plan slaagt moeten de scholen en het bouwbedrijf over een langere periode samenwerken om het effect daarvan groter te maken en in stand te houden.

Trefwoorden: 
ROC Friese Poort bouw school
(advertinsje)
(advertinsje)