Kan Doutzen zich meten met Grutte Pier in Wonder Woman?

13 jun 2017 - 18:00

Donderdag draait de nieuwe Amerikaanse superheldenfilm Wonder Woman in de bioscoop. Doutzen Kroes heeft ook een kleine rol in deze blockbuster. Omrop Fryslân was bij de exclusieve persvoorstelling in Amsterdam.

In Wonder Woman speelt Doutzen een amazone, zo'n vrouw die een echte strijdster is waar je eigenlijk geen ruzie mee wilt hebben, want dan ben je de klos. Maar hoe doet ze het in de film en zou strijder Grutte Pier trots op haar zijn?

Waar gaat de film eigenlijk over? 

In de film volgen we Diana (Wonder Woman) die opgroeit op een eiland (Themyscira), dat afgesloten is van de wereld. Hier zijn geen mannen maar alleen vrouwen, de amazones. Bij het eiland stort een vliegtuig neer en Diana redt de persoon in het vliegtuig. Maar, dit is een man! Hij wordt achterna gezeten door de Duitsers, waardoor ook zij het eiland ontdekken. Er volgt een groot gevecht op het strand tussen de amazones en de Duitsers, waarbij de vrouwen gehakt maken van de mannen.

Daarna komen ze erachter dat er een oorlog gaande is op de wereld en het is Diana haar lot om Ares (de god van de oorlog) te verslaan om vrede op aarde te krigen. Maar.. Diana komt erachter dat de wereld van de mannen net wat anders is dan de wereld van de amazones..

Onze amazone: Doutzen

Prachtig zo'n verhaal, maarrr hoe doet Doutzen het? Doutzen speelt het karakter Venelia (de naam wordt in de film niet genoemd) en is onderdeel van de 'queens guard', de wat sterkere amazones. Dit zorgt ervoor dat als de koningin in beeld is, Doutzen erbij staat en dan kun je niet om haar heen. Ze staat haar mannetje als echte amazone met zwaard of boog en soms pakt ze ook de spotlight.

Er is dan ook een scene waar ze net gevochten heeft met een Duitser en alleen met de piloot overblijft. De piloot vocht mee tegen de Duitsers, maar de amazones weten niet of hij wel te vertrouwen is. Wat moeten ze met de man doen? Nu, Venelia weet het wel: "We should kill him now, and be done with it", zegt Doutzen als een echte Fries. Geen gedonder, huppakee, wij zijn er klaar mee #machtigmooi.

Doutzen is alleen maar in het eerste deel van de film te bewonderen, op het eiland Themyscira. In totaal pakt ze 1 minuut en 11 seconden aan beeldtijd, waarin ze één tekstregel heeft en meerdere keren close-up in beeld is.

Al met al pakt Doutzen haar 'moment of fame' op de achtergrond in deze film heel knap. Ze past dan ook perfect in de film als amazone. Grutte Pier zou trots zijn op deze strijdster.

Trailers: De Doutzen Counter

Wat ook interessant is, is dat de filmtrailer die wij hier in Nederland op televisie zien, net anders is dan de trailer in andere landen. Doutzen komt namelijk in 'onze' trailer vaker voor dan in de internationale. Het is mooi om te zien dat Doutzen wordt ingezet voor de Nederlandse promotie van de film.

Is Wonder Woman een goede film en moet ik deze zien? 

Als je de film graag wilt zien omdat Doutzen erin zit, tsja, dan moet je gewoon naar de bios gaan. Dan kom je er waarschijnlijk ook nog eens achter de film zelf ook goed is. Niet omdat het toevallig over een vrouwelijke superheld gaat, maar omdat alles klopt: De opbouw van het verhaal is plezierig. De climax is goed. Er zit humor in, maar het is allemaal wel serieus genoeg. En het acteerwerk is ook goed.

Dus.. kan Doutzen zich meten met Grutte Pier in Wonder Woman? Dat doet ze zeker en dan ook nog eens in een goede film.

Wonder Woman draait vanaf donderdag in de bioscoop.

Door Lars Hoekstra

(advertinsje)
(advertinsje)