Meer dan 9000 stemmen It moaiste fan Fryslân

12 jun 2017 - 19:13

In drie weken is er al meer dan negenduizend keer gestemd voor de verkiezing It moaiste fan Fryslân. Uit een top 100 van onder andere de mooiste woningen, openbare gebouwen, landschappen en erfgoed kunnen inwoners van Fryslân aangeven wat hun tien favorieten zijn.

Op dit moment heeft scheepswerf De Hoop in Workum de meeste stemmen. Hij gaat daarmee aan kop in de categorie 'wurken'. Maar ook het Woudagemaal in Lemmer, de Koepeltsjerke in Berltsum en de eilanderhuisjes op Schiermonnikoog zijn populair. In de eerste van juli worden de winaars bekend gemaakt van de tien verschillende categorieën van It moaiste fan Fryslân. Aansluitend strijden deze tien finalisten om de titel It moaiste fan Fryslân.

Volgend jaar wordt voor de toeristen en gasten aan de Culturele Hoofdstad 2018 routes ontwikkeld langs toplocaties uit de top 100. It moaiste fan Fryslân is een initiatief van Omrop Fryslân, Friesch Dagblad en de Leeuwarder Courant. Stemmen kan tot en met 1 juli 2017 op de website van It moaiste fan Fryslân.

Trefwoorden: 
It Moaiste Fan Fryslân
(advertinsje)
(advertinsje)