Vrouwen Drachtster Boys Nederlands kampioen zaalvoetbal

09 jun 2017 - 22:44

De zaalvoetbalvrouwen van Drachtster Boys hebben vrijdagavond voor het eerst de Nederlandse titel gepakt. In Schiedam werd tegenstander Pernis na verlenging met 7-3 verslagen. Voor de Nederlandse zaalvoetbaltitel was een finalewedstrijd nodig. Drachtster Boys verloor eerst in eigen huis met 1-5 van de Schiedammers, maar kon de uitwedstrijd toch met 4-0 winst afsluiten. Vrijdagavond pakte Drachtster Boys uiteindelijk toch de Nederlandse titel. Het is niet de eerste grote prijs van dit jaar voor de vrouwen, ze wonnen ook al de nationale beker.

Na de eerste helft stond de ploeg van trainer Symen Abe Hoekstra met 2-1 achter. Voor Drachtster Boys maakte Lotte Donath de enige goal. Na de rust zette Esther van Toledo al snel de 2-0 op het scorebord en daarmee pakte Drachtster Boys door. Bernou Hylkema maakte een paar minuten later 2-3. Met een wereldgoal van Milenca van Ee kwam Pernis weer op gelijke hoogte en werd het een verlenging.

Verlenging

Daarin ging Drachtster Boys geweldig van start. Atty Eelkema scoorde 3-4 en een paar minuten later werd het 3-5 door Jessie Prijs. Marian Meijer gaf Drachtster Boys met de 3-6 een voorproefje op de titel, waarna Prijs in de laatste minuten met 3-7 het duel besliste.

(Advertentie)
(Advertentie)