Tips voor een succesvol Oerol

09 jun 2017 - 15:31
Fytsers op Skylge ûnderweis yn it wiete waar - Foto: Omrop Fryslân, Auke Zeldenrust

Als je het wachten in de rij bij de boot in Harlingen, de fietsenverhuur op het eiland en het ophalen van het entreebandje op Terschelling hebt overleefd, kan Oerol eindelijk beginnen.

Grote namen die normaal in schouwburgen staan spelen nu in de openlucht in de duinen, het bos, op het strand of in een schuur. Gezelschappen als Het Zuidelijk Toneel, Toneelgroep Oostpool, NNT, Orkater en uiteraard ook de Friese gezelschappen Tryater en Pier21 gaan die uitdaging aan.

Muziek

Maar Oerol is meer dan alleen theater, want wat is Oerol zonder muziek? De Friese acts Broken Brass Ensemble, Gerrit Breteler, Sväva spelen er, maar ook Jett Rebel, The Kik en The Cool Quest krijgen vast de voetjes van de vloer. Laat je vooral ook verrassen door het straattheater. Je kunt ze vinden als je mensen in een kring op straat bij elkaar ziet staan.

Gruttokuiken

Verdieping is er dit jaar ook met nagesprekken en colleges en verschillende routes zoals ‘Pluk de dag’ met twee of drie voorstellingen en een bezoek aan Expeditie-projecten en ontmoetingen waarbij je met anderen praat over de voorstellingen. Je kunt ook vele andere routes kiezen en onder andere als een gruttokuiken door een ‘Gruttokuiken-Beleefpad’ lopen.

Zien en gezien worden

De Westerkeyn is het kloppende festivalhart van Oerol. In het weiland bij Midsland gebeurt van alles, zoals concerten, theaterperformances en Oerolcolleges. Het is ook de plek voor de kaartverkoop, informatie over het programma. Festivalterrein de Betonning op West is de ontmoetingsplek. Met uitzicht op zee tussen de kleurrijke boeien fan Rijkswaterstaat kun je genieten van een grote verscheidenheid aan muziekoptredens. Met een hapje en een drankje kijken naar andere mensen, een praatje maken en zelf worden bekeken.

Hoef je op Terschelling dan helemaal niet meer te wachten? Natuurlijk wel, je staat soms ook in de rij voor de wc en bij de bar, maar dat maakt het feest alleen maar leuker want het is de gelegenheid om een praatje met je buurman of buurvrouw te maken en tips voor voorstellingen uit te wisselen!

En oja, vergeet je regenkleding niet!

Nieuwe app

Op de nieuw ontwikkelde app staat het programma, het laatste nieuws, de wijzigingen en kun je zien of er nog kaarten voor een voorstelling zijn. Met de locatiefunctie kun je met de ‘Vriendenknop’ zien waar jouw vrienden zijn. De app is ontwikkeld door Leander Sikma uit Oppenhuizen die bij het bedrijf CrowdCaptain werkt. De app is gratis te downloaden.

Oerol is van 9 tot en met 18 juni.

Trefwoorden: 
Oerol Terschelling
(Advertentie)
(Advertentie)