Werkloosheid in Fryslân neemt af

09 jun 2017 - 14:32

In het eerste kwartaal van dit jaar waren in Fryslân 3,6 werklozen per vacature. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Het aantal werklozen de vacature geeft een beeld van hoeveel banen of er beschikbaar zijn. In Groningen lag het aantal beschikbare banen nog lager, daar strijden vier werklozen om een vacature. In Zeeland en Utrecht ligt het aantal werklozen per vacature het laagst van Nederland, op 1,8. Landelijk ligt dit op 2,7 werklozen per vacature.

De werkloosheid is in Fryslân gedaald. In het eerste kwartaal lag de werkloosheid op 5,8 procent, terwijl dat een jaar geleden nog 7,7 procent was. Fryslân staat landelijk nu in de middenmoot, vorig jaar stonden we nog in de top drie van provincies met de hoogste werkloosheid. In Groningen is de werkloosheid het hoogst, in Zeeland het laagst.

De daling van de werkloosheid in onze provincie gaat samen met een toename van het aantal vacatures. Er waren een kwart meer vacatures in Fryslân in vergelijking met vorig jaar. Fryslân zit daarmee qua groei op het landelijk gemiddelde.

Trefwoorden: 
CBS werkloosheid
(Advertentie)
(Advertentie)