"De gewone man redde de banken al, nu de schoolmeesters?"

09 jun 2017 - 14:24

'De juffen en meesters op de basisschool verdienen beter', dat is het uitgangspunt voor acties in het basisonderwijs. Die acties beginnen op 27 juni met een bescheiden staking van een uurtje, maar met een duidelijke boodschap: het moet anders!

Op de Leeuwarder vrijdagsmarkt kon die boodschap op veel sympathie rekenen. Grote klassen, veel administratie en mondige kinderen en ouders; dat loopt een keer spaak, zo was de teneur. Een juf vertelde dat ze er alles aan wil doen om het voor de kinderen goed te krijgen, maar dat dat niet meevalt in klassen met 35 kinderen. Vooral als er ook nog collega's ziek zijn, waar geen vervangers voor komen.

Meer geld voor naar het onderwijs om het vak aantrekkelijker te maken is volgens de meesten de oplossing. Maar over waar dat geld vandaan moet komen, wordt verschillend gedacht: "Als gewone man hebben we eerst de banken al gered, moeten we nu de schoolmeesters redden? Laat eerst de multinationals uit de Panama Papers maar eens belasting betalen. Ik ben er helemaal klaar mee!"

Trefwoorden: 
freedsmerk vrijdagsmarkt
(Advertentie)
(Advertentie)