Plensbuien zorgen voor overlast bij evenementen

09 jun 2017 - 14:02

Hoosbuien vrijdagochtend in Fryslân: in de buien spatte het water van de straten af en de toiletten konden het water niet kwijt. Het zorgde, met het water van de afgelopen dagen, voor problemen in de provincie.

De trekkerelfstedentocht rijdt met oldtimers, dus vaak zonder cabine, door Fryslân. Volgens de organisatie gaan ze stug door met de tocht.

In het Groene Stergebied bij Leeuwarden worden vrijdag de laatste voorbereidingen getroffen voor het concert van Golden Earring en het festival Promised Land, dit weekend. De organisatie ligt door het slechte weer achter op schema, maar denkt dat alles op tijd klaar komt. Op het terrein liggen flinke plassen, hoewel de net aangelegde drainage echt grote problemen voorkomt. Voor de plassen die blijven liggen heeft de organisatie badeentjes gekocht. Voor het concert van Golden Earring zijn intussen ruim 3.000 kaarten verkocht.

Op Oerol kon vrijdag de openingsvoorstelling niet doorgaan vanwege het slechte weer. Het gaat om de voorstelling door Marokkaanse dansers die op het strand zou worden gehouden. De voorstelling wordt vrijdagmiddag ingehaald.

Trefwoorden: 
regen
(Advertentie)
(Advertentie)