Sietske Poepjes wordt voorzitter van Europees talennetwerk

09 jun 2017 - 12:26
Foto: Screenshot YouTube

De jaarvergadering van Europees talennetwerk NPLD (Network to Promote Linguistic Diversity) heeft vrijdagochtend in het Italiaanse Val di Fassa gedeputeerde Sietske Poepjes als de nieuwe voorzitter gekozen. Dat gebeurde zonder dat Poepjes er zelf bij was. De gedeputeerde presenteerde zichzelf in de vorm van een meertalige videoboodschap, omdat ze vrijdag bij de opening van het Oerolfestival op Terschelling is.

Concurrent

Poepjes had in Italië een concurrent in de persoon van de Italiaanse regionale politicus Giuseppe Detomas, maar die trok zijn kandidatuur aan het begin van de stemming onverwacht weer in. Poepjes werd daardoor zonder al te veel problemen gekozen als 'President'.

Leeuwarden

Het NPLD is een samenwerkingsverband van vooral regionale overheden die opkomen voor minderheidstalen als het Fries, het Ladinisch van de Val di Fassa, het Friulisch, het Baskisch en het Welsh. Met Poepjes als nieuwe voorzitter is het wel zeker dat de conferentie van het NPLD volgend jaar in Leeuwarden is. Poepjes is niet de eerste Friese voorzitter van het netwerk. Haar voorgangster Jannewietske de Vries was dat ook al eerder een paar jaar. Het kantoor van NPLD staat in Brussel.

Trefwoorden: 
NPLD Sietske Poepjes
(Advertentie)
(Advertentie)