Nyk de Vries schrijft muzikaal Moordspel voor bibliotheken

09 jun 2017 - 10:56

De Friese schrijver/muzikant Nyk de Vries schrijft dit jaar de zesde editie van het Moordspel. In deze online wedstrijd, georganiseerd door de Friese bibliotheken, wordt een klassieke 'whodunit' in zeven delen gepubliceerd, tijdens de Spannende Boeken Weken. Voor het verhaal heeft Nyk de Vries, schrijver van de bekroonde roman 'Renger', zich laten inspireren door zijn eigen ervaring als muzikant en literair performer. Het Moodspel 2017 speelt zich af op een muziekfestival in Fryslân. Het is een wereld die De Vries zelf goed kent. Door de jaren stond hij op verschillende podia.

Het Moordspel duurt van 16 tot en met 25 juni. Lezers kunnen stemmen op 'hun dader' en maken kans op prijzen. Daaronder zijn kaartjes voor muziekfestival Welcome to the Village. Het spel werd eerder geschreven door onder andere Bart Kingma, Marion Pauw en Elfie Tromp.

Afgelopen jaar won de in Noardburgum geboren schrijver met 'Renger' de Piter Jelles Prijs. Van de roman, die zowel in het Nederlands als het Fries verscheen, werd ook een hoorspel uitgezonden via VPRO-radio.

(Advertentie)
(Advertentie)