School Drachten komt met taalklas jonge statushouders

08 jun 2017 - 19:37

De Internationale Schakelklas (ISK) van scholengemeenschap Singelland in Drachten is begonnen met een speciale taalklas voor jonge vluchtelingen boven de 18 jaar. Daar zitten negentien jonge statushouders in die binnen een half jaar worden klaargestoomd om door te stromen naar een reguliere opleiding of naar werk. De speciale 'perspectiefklas' werd donderdagmiddag geopend door wethouder Jos van der Horst van de gemeente Smallingerland.

Jonge statushouders hebben volgens Van der Horst een duwtje in de rug nodig, zodat ze better hun weg kunnen vinden in de Nederlandse maatschappij. Omdat er geen aanbod was voor die groep, dreigde er het gevaar op isolement en langdurig in een uitkering zitten. De gemeente Smallingerland en de school zijn met het initiatief begonnen, omdat de groep jonge statushouders zonder veel perspectief de laatste tijd groeit.

De eerste groep van negentien deelnemers krijgt op dit moment een speciaal introductieprogramma van vier weken. Daarna wordt voor elke deelnemer apart bekeken wat het meest geschikte vervolg is.

(Advertentie)
(Advertentie)