Oplichter actief met mobiel pinapparaat

08 jun 2017 - 14:28

Een oplichter is afgelopen weekend actief geweest op meerdere plaatsen in de zuidwesthoek van de provincie. De man probeerde aan de deur pannen en messen te verkopen. In zeker twee gevallen is betaald met het mobiele pinapparaat van de man. Er werd 310 euro gepind. Later bleek dat er bijna 1.200 euro van de rekening was afgeschreven.

In een ander geval werd er voor 1.500 euro afgeschreven, terwijl dat 150 euro had moeten zijn. De politie doet onderzoek naar de verkoper en waarschuwt mensen om op te passen voor verkopers aan de deur.

Gedupeerde

Bernard de Vries uit Warns heeft bijvoorbeeld een garage vol goedkope pannen, messen en andere spullen voor drieduizend euro. Zijn garage staat er vol mee. De Vries is al wat ouder en dementerend. Er is aangifte gedaan door zijn dorpsgenoten.

De politie doet onderzoek naar de verkoper en waarschuwt mensen goed op te letten voor verkopers aan de deur. De verkoper zegt ook voor het Grouster bedrijf Mango te werken, waar onder andere elektrische scootmobiels worden verkocht, maar dat is beslist niet zo. Voor David Heidbuurt van Mango kan de politie niets doen. Dat iemand onder zijn naam spullen verkoopt, valt niet onder het strafrecht.

Trefwoorden: 
oplichting pin politie
(Advertentie)
(Advertentie)