Lieven Bertels vertrekt bij Culturele Hoofdstad

08 jun 2017 - 12:57
Foto: Omrop Fryslân, Karen Bies

Lieven Bertels vertrekt als directeur van LF2018, de organisatie achter Culturele Hoofdstad. Dat is zojuist bekend gemaakt door de organisatie van Culturele Hoofdstad. De Raad van Toezicht heeft daar toestemming voor gegeven. Bertels verlaat Fryslân omdat hij de komende zes jaar een belangrijke functie kan krijgen bij een groot internationaal cultureel festival in Amerika.

Opvolger

Lieven Bertels wordt opgevolgd door Tjeerd van Bekkum, burgemeester van de gemeente Smallingerland. Dat hebben de Raad van Toezicht, de provincie en de gemeente Leeuwarden besloten nadat Bertels ze vorige week op de hoogte bracht van zijn nieuwe baan. Voorzitter Wiebe Wieling van de Raad van Toezicht van LF2018 zegt dat de organisatie de keuze van Bertels respecteert. Bertels heeft volgens hem het afgelopen jaar hard gewerkt om projecten vorm en inhoud te geven. Het inhoudelijke programma is volgens Wieling zo goed als klaar. De organisatie heeft Van Bekkum gevraagd als opvolger vanwege zijn ervaring als bestuurder en kennis van LF2018. Hij begint op 15 juli bij Culturele Hoofdstad.

Toelichting

Om 15.00 uur geeft Wiebe Wieling, de voorzitter van de Raad van Toezicht, een toelichting op het vertrek van directeur Bertels. Omrop Fryslân zendt die toelichting live uit op televisie.

Trefwoorden: 
Lieven Bertels LF2018
(Advertentie)
(Advertentie)