Hein Jaap Hilarides gaat naar Maribor voor Oare Wurden

08 jun 2017 - 10:34
Foto: Tresoar

Hein Jaap Hilarides (1969) is door de Friese jury van Oare Wurden uitgekozen om in september-november in de Sloveense stad Maribor te wonen en werken. Van de vier ingestuurde voorstellen vond de jury het plan van de schrijver uit Sint Jacobiparochie inhoudelijk het sterkst. In Maribor gaat Hilarides werken aan zijn nieuwe roman. Hij verdiept zich verder in de geschiedenis van de familie Wassenaar waar hij ook over schrijft in zijn pas verschenen roman 'De Trekker fan Troje'. Hij gaat daarvoor Maribor en omgeving verkennen en daar historisch onderzoek doen.

"Niet alleen heeft Hilarides een degelijk en goed uitgewerkt kader voor een literair product neergezet, maar ook plaatst hij dit in een groter kader van internationale ontwikkeling en Europese eenwording. Hij legt een sterke verbinding met de doelstellingen van Oare Wurden om (minderheids)talen en de bijhorende culturen te belichten en de waarde en betekenis daarvan zichtbaar te maken" zegt het juryrapport.

Hein Jaap Hilarides is schrijver en muzikant. Hij schrijft in het Fries, Bildts en Nederlands. Het is de vierde keer dat een Friese schrijver in het kader van het Europese uitwisselingsproject voor schrijvers in kleine talen wordt uitgezonden. Op het moment zit de Bildtse Gerard de Jong in San Sebastian en eerder waren Bart Kingma en André Looijenga op pad.

(Advertentie)
(Advertentie)