Gasten van nieuw seizoen 'Fiel de Nacht' bekend

07 jun 2017 - 19:39

Praten over het leven, stilte in de natuur, nadenken over het donker en dromen over een nieuwe dag. Omrop Fryslân-presentator Bart Kingma praat in het nachtelijke onlineprogramma ‘Fiel de Nacht’ dit jaar met Marijke Roskam, Jan Posthuma, Rients Ritskes, Greetje Bijma en Bearn Bilker over hun leven en drijfveren. Dat alles gebeurt op een unieke locatie op Ameland of; de uiterste oostpunt, middenin de duinen van natuurgebied It Oerd.

Gasten

Jan Posthuma was erbij toen het Nederlands volleybalteam goud won op de Olympische Spelen in Atlanta, hét sportmoment van de 20e eeuw. Greetje Bijma staat op de grootste internationale jazz-podia en kan haar stem beheersen als geen ander. Andere gasten in 'Fiel de nacht' zijn: Marijke Roskam, die als dagvoorzitter en mediatrainer grote ondernemers en organisaties helpt om beter ten tonele te verschijnen. Zenmaster Rients Ritskes, die managers zoals Herman Wijffels het mediteren leerde en darter Raymond van Barneveld naar het wereldkampioenschap coachte. En Bearn Bilker, die niet alleen burgemeester is, maar ook de grootste koningshuiskenner van Fryslân.

Tweede keer

Het is de tweede keer dat Omrop Fryslân het programma de hele nacht livestreamt. Aan het eind van het jaar worden de nachtelijke gesprekken nog eens samengevat tot compacte uitzendingen. Die worden op beide kerstdagen uitgezonden.

'Fiel de Nacht' is van 19 tot en met 23 juni elke dag van 21.00 tot 06.00 uur via een livestream te zien op Omropfryslan.nl en de Omrop-app. Meer informatie over het programma is hier te vinden.

(Advertentie)
(Advertentie)