Rienk Rozema in zijn rolstoel op werkvakantie naar Bolivia

06 jun 2017 - 07:02

Christelijke hulporganisatie World Servants uit Wolvega begint dit jaar met werkvakanties voor jongeren met een handicap. Elk jaar gaan zo'n tweehonderd jongeren uit Fryslân met World Servants aan de slag bij een project in een ontwikkelingsland. Tot nu toe konden jongeren met een beperking daar niet aan meedoen, maar daar komt nu verandering in.

Onbeperkt

Bij World Servants Onbeperkt kunnen ook jongeren met een beperking zich aanmelden voor een project in Bolivia. In oktober gaat een eerste groep met gehandicapten naar het Zuid-Amerikaanse land. Een van die pioniers is Rienk Rozema uit Fryslân. Het gaat om een voorbereidende reis. Met ingang van 2018 staan werkvakanties voor jongeren met een handicap vast op het programma van World Servants.

Principekwestie

Het is voor de organisatie een principekwestie om ook mensen met een handicap de kans te geven om mee te gaan op een reis, als de omstandigheden dat toelaten. In Bolivia kan dat, omdat de medische voorzieningen in dat land goed zijn. Mensen die meer willen weten over dit initiatief kunnen terecht op de website van de organisatie.

Trefwoorden: 
Rienk Rozema World Servants
(Advertentie)
(Advertentie)