Belangstelling in Haulerwijk voor zonnepark

06 jun 2017 - 06:33
Sinnepanielen - Foto: Omrop Fryslân

In Haulerwijk is voldoende belangstelling om te participeren in het grootschalige zonne-energieproject van GroenLeven bij het dorp. Dat zegt Jan Roelof van Weperen van de Ooststellingwerver energiecoöperatie De Eendracht. GroenLeven is bereid om 240 zonnepanelen van het grote project over te dragen aan De Eendracht, om zo omwonenden en andere dorpsbewoners de kans te geven om aan het project mee te doen.

Mensen die hier iets voor voelen, kunnen voor 250 euro een zonnepaneel kopen. Wie dat doet krijgt als tegenprestatie vijftien jaar korting op de energiebelasting. Die korting moet de investering in zonnepanelen rendabel maken voor de deelnemers.

Informatieavond

Een informatieavond over het zonnepanelenprojekt trok de afgelopen week zo'n twintig belangstellenden. Sommigen wilden zich al meteen inschrijven voor een of meer zonnepanelen. Van Weperen van energiecoöperatie De Eendracht verwacht de komende tijd nog meer animo. Als de plannen weer wat verder zijn uitgewerkt, komt er een nieuwe informatieavond voor alle inwoners van Haulerwijk.

(Advertentie)
(Advertentie)